08 December 2010

my new favourite Korea MV part 2

dah settel part 1 ni nak stoli moli la part 2 pulook,
mohon perhatian ni MV ni consist 2 story in 1 MV,
so ikimashooo.

di ingatkan sekali lagi,bahawasanya skrip2 n ayat di bawah gambar aku pepandai jer reka,tapi x lari dari plot cerita ni(kalau tanya asal bnyak gile gmbar,yer la lama kowt MV ni 5minit8saat paham.
tapi berbaloi tonton.

cerita ni pulok bermula apabila ada 1 awek yang super comel loteh datang kat bar,sambil masuk dengan biadapnya kerana bawak buku yang segabak buku harry potter punya spell book dengna dress up ala2 nerd yang comel tahap unta..
beliau pun duduk n hempap buku n menyebabkan other peep annoy.n tauke+butler ni pun usher la,dia cakap dia nak air biru,air apa gua xtau.tu tngok kat gambar mianh tu tunjuk,nak air tu...
mamat yang butler ni pun,tergoda dan buat la air tu smbil pusing2 menatang shake2 n sedia air,then minah ni ushar2,then senyum,then buat muka serius,(wah gua jatuh cinta,this so epic!!)
si butler ni pun dah abis bagi air kat minah tu dia g la sembang2 kat membe2 dia,sambil mereling2 kat awek tuh(ayoo,kalau aku pun bukan jeling,ushar terus meh,comellllll...)
beliau pun bemonoloq(gigihnyer minah ni,bawak buku sebesar2 dunia nak setadi,kagum2)
minah ni dah tau mamat ni jeling2 juling2 dia pun buat la gigih konon2nyer setadi hard bagai nak mati.
then laki ni pun pusing,la kononya nak bagi pandangan mengoda,tetapi....
minah ni ada super powerkah??mcm FLASH,tertiber lesap,mamat ni terpinga3!!
esoknya,awek comel ni duk tepi luar smbil melambai,ayoo,comell.
apalagi,dah minah ni lambai2 kucing,mamat ni pun lambai la balik,smbil berkata,la hawat duk luaq ja,mai la masuk,pekena 1,2 teh tarik.
minah pun masuk la tanpa rasa dusta didada,abang butler la tanya air semalam ok?minah tu pun buat tanda OK mean,yer2 saya nak air biru sedap abang,miahaha.
tertiber,minah comel ni dapat call dari BF dia lakowt,kata nak jumper.minah ni apalagi,terus la mengunakan super power nya,larian pantas bak FLASH.
mamat ni pun pusing la,aih ilang lagik...
tapi...
mengapakah dia lupa akan pensil comel ini???
smbil tenung2 penuh gairah(ha3,teker jer..)
mamat ni yang tengah kire akaun kedai dia yang x beberapa nak untung tu pun(sebab kedai nak tutup,ter la teringat apa jadah yang sedang berlaku pada awek comel itu,apa,apa??
dah penanh memerah otak bak memikirkan jawapan di roda impian beliau pun pa lagik,tutup kedai la,tetapi..
jeng jeng jeng..
minah ni masuk kedai x reti nak bagi salam,masuk mengejut bak jpj menahan kereta di tepi highway,mamat ni terkajut baruk la,minah ni pulok buat muka xda perasaan+muka hampa.
then laki ni hidang la air fav awek ni,air biru,ha3!awek ni tertiber buat muke sebek..
he2!!(comel paham x!)
mamat ni yang ehsan dengan situasi tersebut pun bertanya dengan mengunakan body language(iaitu mebuat muker sebek jugak..)
awek ni pun buat la sesi luahan perasaan.
sambil berkata,(awak tau x..
xguna punya jantan,saya penat2 setadi bagai nak mati tulis diary macam mana nak tackle beliau.
last2 dia dump saya sebabkan wanita jadian,dasar gay punya jantan..
ha3!!)
minah ni yang tengah remuk berkecai hati bak dihempap pokok,menangis meraung2,sambil mengambil kain sapu tangan sapu air idung,sapu air mata,ha3!!comel paham x!
apa lagih,lepas nagis2 minah ni minum air biru dengan lahapnya then collaps.
whatta???
mamat ni yang penuh ghairah,ececeh,ha3!
xda la dengna penuh gentelmannya.
kasi la dia punyer coat kasi awek ni.
lomantik,fantastik.
i like!
 mamat ni yang telah jatuh cinta bak orang jatuh tangga pun,ushar la awek ni tidoq sebab frust menongeng.
ayooo.
terus dia zaaaaaap.
pegang tangan awek ni.
whattta.
mother father tul.
aku yang patut pegang awek ni bukan lu bro..
ha3,perasan.
mamat ni pun tersenyum kerana terasa berada di syurga.
wa jeles tau x!
en then,tertiber awek ni semile.
ces,buat2 tido pulokk.
ayoo.
maka..
inilah bagaimana mereka becinta,coool siak!!!!
ni la klimaxnyer biler budak comel ni gigih nak jadi photographer katanyer nak snap pasangan2 cintun ni.
and ni la photonyer,ha3!muka mcm xrela jer minah ni,pepapun,comel!!!
kawaiiiiiiii...
maka inilah kisah 2 pasangan secocok bak sate kajang.

so hadirin dan hadirat.
rasa terkesima x?
ada rasa suker?
kalau yer.
boleh le download mp3 dia.
ni cover dia.
nak tngok lupa pakcik lee kichan x?
ni la rupa beliau!
kachak sahaja.

**kerana terlalu obses dengna awek yang comel ni.
saya telah meletakkan beliau as my profile picture kat facebook.
then i post this status,iknow this is too much.
but i can't stand my self liking her!!!
memang sah2 aku tengah angau.
pepehal pun,any reader...
who knew this girl.
cakap sama gua.
gua memang x kenal awek ni.
nuka dia ada cikit2 mcm IU
tapi bukan kowt.
i'm not into actress but i'm into singer in korea.
so please.
i got crush,crush,crush(dah mcm lagu paramore..)
sama beliau!!!

8 orang mengacau dodol:

syazana said...

adik angau? orang jauh... tak dapat nak tolong. lol~~

dodol sahaja said...

ha3.
tu la pasal akak,lepas ni nak tido,minta2 jumpa dia dalam mimpi.

Sesumpah said...

hahaha comel gilaaaaaaaaaaaaaa


ada tak melayu comel macam dia hee

Terry Nur Iman said...

angauu sudeyyy

dodol sahaja said...

sesumpah=ha3,tau xper,entah la,kalau ada,memang beruntung suami dia?

dodol sahaja said...

terry=ha3!

keyHae said...

laki tu mcm comel je~ hehehe

dodol sahaja said...

saya x kenal dowh!
nak try ke key?