29 December 2009

ivy-touch me



love this song,love the sound,love the dance.
n of coz love the singer.
the best 2009 dance track by solo female singer in Korea!!!

27 December 2009

dodol in SKYPE?



yeah.
now i have skype account.
ape lagi jgn malu jgan segan add saya.
sayadodol@ymail.com
or dodol_sahaja.
tq!!

26 December 2009

riri VS gaga







which one is better??


but 4 me both gempak.
n i love Rihanna in mickey mouse military hat while standing in pink kereta kebal scene.while Lady Gaga i love part last mashuk,ada api2 keluar dari bra dia(cool)

encet baru??

ehem,ehem.selepas 1 bulan lebih x mempunyai offical enfon sendiri,berkat RM100 rat yg telah ibu ku berikan(cewwah),maka aku skunk penguna enfon(walaupun...)Samsung ni dah beli ampir 1 minggu i guess,and it a basic enfon.model nya Samsung E1070M.dan sangat la kecil and sometimes agak kelam la jugak nak menaip SMS.Plan mase depan i will give this phone to my 4 year old Niece,he3!!(sebab ni telefon for 10 years old and below,lanyak la ko dodol,pakai bantai beli jer.)apapepapun aku nak ucap thanx kat si Muaz yg g teman aku g beli encet(tapi dia yg terkesima lebih),and beliau ada qoute=bia encet murah janji skin kale,(yooor lah tu muaz),pepapun semua dun worries,call n text me k,(jgn gatai nak ajak 3G call or minta gmbar yer,kang kene penerajang ngan aku.)and last but not least everyone aku guner celcom jer,saper yang ilang no aku ker,buzz2 la,YM ker,FB or MS ker k..
chow!!

25 December 2009

Kenya Next Top Models 2


ni satu lagik.
bikin perut goyang2.
pepepun custom dwng kowt??
who knew kan?
(found this pixca in facebook too)

2009 Korean Group Babe yg paling Youngest Until The Oldest


 
 
 
 

2009 are Korean Girls Group@Act rules the World Stereo,well here all 61 members from Brown Eyed Girls, Jewelry, So Nyeo Shi Dae@Girl Generation, After School, KARA, 2NE1, Cheon Sang JiHee, Davichi, 4Minute, T-ara, f(x), WonderGirls, IU and YounHa(note=not include un-famous and un-stablish girl group in 2009,yer)


Correction-Brown Eyed Girls Narsha born in year 1981 not 1983
the winner 4 the oldest = GaHee from After School

while the winner 4 the youngest = Krystal from F(X)


http://www.soompi.com/

zaman kejatuhan Super Junior??


The day before, Hangeng, the only Chinese member of Asia’s super popular group, Super Junior, filed for termination of his exclusive contract with SM Entertainment.
According to the latest news from Korea, Hangeng is not the only one who filed the lawsuit. Other Super Junior members have also filed a similar lawsuit, and they include: Lee Teuk, Yesung, Kangin, Eun Hyuk and Donghae. The only reason why news about Hangeng was found out first, is because of his nationality.
According to the lawsuit, Hangeng has not had any rest in 2 years, causing him to suffer from fatigue, which also resulted in chronic gastritis, illnesses related to his kidney, lumbar disc herniation, as well as a visible decrease in body strength.

However, SM Entertainment rejected Hangeng’s requests for rest, and continued to schedule activities for him, which caused Hangeng to suffer a lot of pain.
According to the contents of the lawsuit, since the time of his debut, Hangeng didn’t even have one day of rest per week. For 2 years, Hangeng has continuously done his overseas schedules as well, and had no choice but to continue with his schedules without any rest. In his contract with SM, there are clauses stating that he has to pay the company monetary damages should he be unable to fulfill the schedules arranged for him. Thus, even when he was in poor health, he had no choice but to follow through with his schedules.
Once the news broke out, many fans have expressed the wish for SM and the members to be able to make peace, and make changes to their contracts, as well as expressed hope that Super Junior will not face the threat of disbanding.

There has been no news coverage from Korean news media yet

(dodol say)amik kau SM entertaiment,dulu kau pekena DBSK@TVXQ@TOHONSIKI,now Super Junior pulak.honestly im not S.J fan pun,juz suker lagu jer,tapi yang klakanyer,Hangeng kan dak Chins,kalau la aku yg jadik dak SJ mcm maner??(pandangan jer,x seh dok perli bagai yer)mesti sadis giler bper tahun x leh blik malaysia,x leh raya,xleh buat ibadat sebagai orang islam,(who knew kan?),dah bermakna kiter sign in ngan dwng maksudnyer kiter ni hak mereka la,(kononyer..)pepepun,apa yang aku selalu carut2 sorang semuanya jadi kenyataan,apabila other yg lain pun buat LAWSUIT kat SM,ha2,yang lawak nyer,yang bagi saman ni yang selalu jadi back-up dancer n hanya nyanyi background and slalu dapat 1 line lyric jer,ha3!(tahu pun kau,kalau aku la jadi korang aku lari dah,carut ker,buat nasi kangkang bagai dah kat SM.)tapi mereka2 yg send lawsuit pun memang aku pasan ada talent n suara mantop,but tu la,biler 13 orang 1 kumpulan kan,sendiri mau pikir la.Mungkin depa pun dah x larat nak jadi hmba je,menyanyi,performances,menari bagai nak iler,nak2 kene pakai baju outfit and potray personalities mengikut kehendak syarikat,saper x sakit nak2 mamat tu memang hardcore kene 1 video clip pakai cute2 bagai,sumpa rasa terseksa kan?(Credit to YG,suker tngok Big Bang n 2NE1,pakaian yg futuristic yet depa pakai comfot and cool)

psst=luper 1 awek SNSD@Girl Generation pun nak saman(dia ni pun kureng jugak,slalu menari jer,x ada chance nak nyanyi pun,sadis2)


16 December 2009

Kenya Next Top Models?


i found this pixca in FACEBOOK.
giler aku tngok sekor2 mcm tyra bank,noami cambel bagai!!
but this photo honestly FUCKING funny.
LOL
-_______________-

15 December 2009

the fame monster(best album of 2009)



tracklist
1-Bad Romance
2-Alejandro
3-Monster
4-Speechless
5-Dance In The Dark
6-Telephone Featuring Beyonce'
7-So Happy I Could Die
8-Teeth


my review=i love lady gaga,im in love with her style,she inspired me.
and this album not fail me at all.
as randomly,it really worth to buy,
and all track make u dance,except speechless,it make u cry(i guess)
pepapun,album ni sama bombastic mcm THE FAME.
and apa lagi,cepat2la rembat.
(i think Rihanna-Rated R it not better than this album,
and nampak macam rihanna copycat lady gaga style dalam video2 baru dia
mostly in Hard feat young jeezy.)
-_________-

biler loser menaip!

ayoo.
it been 1 week!
yeah 1 week,kalau dulu hazab giler.
kemaruk tahap cipan,
4@5 entri 1 hari,
now?
1 minggu 1 post?
(-_______-)
adeh.
to b honest many things happen.
and im trilled to put in my blog.
but eventually,
kerajinan menaip adalah NEGATIF
so biler tiada orang di dalam kamar.
mulalah ku berbicara seperti olang giler.
mengimagined post2 aper yg nak di-post(al-kononyer)
and everthing.
antara post yg di idam2kan(siap ada pixca,video,tapi x post2)
1-kisah nenek tua menjadi clener di hostel aku )=
2-kisah 10sen,mengakibatkan aku x basuh baju smpai 1 minggu?
3-kisah ATM,PTPTN,and WOMEN
4-Super Juniour relesed sorry,sorry-answer MV
5-minggu emotional sedunia?
6-the persamaan and the perbezaan antara BIG BANG and 2NE1?
7-BOY OVER FLOWER,make me cry and it much more better then HANA YORI DANGO?
8-my book note,mcm separuh nyawa ilang,tapi siang tadi dah jumper?
9-paranormal activities(movie review)
10-the people that i want to thank(mostly the people i havent met,and people i know in internet)
11-my last wish and my own summary of 2009


hopefully,dlm minggu ni,i'll try my best tok meriliskan aper yg ditulis2 bagai nieh(sigh)
-_________________-

08 December 2009

beat by dr.Dre


 
 
 
 
http://beatsbydre.com/

heartbeat by lady gaga


i want to own it.
how cool was that earphone.
it from beat by Dr.Dre
x murah sangat.
tapi it look awesome.
and lot of celeb pakai.
n appears dlm video2 clip dwng..
demmit.
LADY GAGA 
i want it.

07 December 2009

kamu sudah ampat tahun!!


this is her when she was 2 years++


and this is her early 3 years old


and this is her 3 years old pixca(few month ago)


and also this!!


and this is her last month(gemuk sudeh).

bismillahirahmanirahim!
HAPPY BIRTHDAY TO YOU.
HAPPY BIRTHDAY TO YOU.
HAPPY BIRTHDAY TO NUR AIN SYIFA'
HAPPY BIRTHDAY TO YOU!!

this is my niece.
my one and lovely niece.
7/12/2009.
she now turn to 4 years old.
dah besar pun anak buah 
PAK TEH nieh.
((=
taun depan dah boleh pergi sekolah.
(and today,my family buat huge kenduri to celebrate her birthday)
demmit,i cant atttend.
apapepun.
happy birthday.
i will always love u.
-_______________________________-




30 November 2009

ss501-love like this(miracle)


mohon perhatian.
tajuk dia love like this jer.
(miracle tu adalah response saya tehadap group ni).
kowt la ada yg g gatai telo nak g download mp3 p letak miracle tu x kelua bukan salah..
edeh hokkey.
pepapun.
this song  is miracle.
this is their 1st peek song in the biggest chart in Korea aper entah.
(walaupun dwng famous ngan boy ove flower@hana dori dango korea version ost,blala)
tapi lagu ni cool.
2b honest i hate them.
1.coz dwng just buch good,nonono,beautiful man(ha3).
geli abe tngok macam tino sudeh.
mcm nak ganyang2 satu-satu,simpan la janggut ker,misai ker,musle la sikit,pakai la mcm jante.
mcm cik ponz jer.
kejiez!!
2.their style of music,giler kejies,naik menyampah aku dngar,lgu mendayu,lirik mcm tahi jer.
kalau transelate aku rasa mungkin mcm ni
:kite kawan kite la cinta kite ada cinte kerana kita sayang,blalalala(sumpa menjijikan).
3.elok la satu syarikat ngan KARA n rainbow(tq wikipedia),semua kumpulan sampah,nasib baik KARA ada nicole,giler menyampah lagu entah pepa(zaman cute2 dah tamat la Bitch,puki dah kene tojoh2 nyanyi lagu mcm dak2 tadika,giler nak termuntah)+tapi masa MAMA tq kat band rock aper entah me-variasi lagu Honey yg mcm entah pepa,and sngat menyampah giler maser legend of music bagi speech n ajak semua artis yang ada naik pentas,and All the KARA bitches sembang2 kat blakang,nak ngumpat pun slow2 la,ni nmpak sngat menyembang,giler aku menyampah.
langsung x da manner.
korung tu 1 dunia tngok perangai mcm jakun walaupun artis
sumpa nak bunuh sekor-sekor
(luahan rasa dodol-________-)
4.ya rabbi,aku x faham la konsep pakaian ss501 ni,aku suker kadang2 pening,entah pepa la,ni la masalah korea entertaiment scene.terlampau terikat ngan kontract yg entah pepe entah.
contoh=Fx dlm MV chu(bodoh jer,cap pakai ngan balerina skirt,Amber penkid and yg lain mcm kiut2 jer.
nampak sngat Amber nari mcm akward giler,sian Amber.
she really suitable ngan Minzy,CL,or both 4minute rapper.
baru cool.)
5.aku rasa verempuan ni semua verangan nak jadi mcm depa kowt,mcm lesbo2 la perempuan ni,yer la dwng ni mcm perempuan..
(dah2,abis dah dodol beleter,x puas ati,terus sembur aku.saper nak debate sal korea k-pop*only interested in issue not movie or gossip n music
(2 b honest bet k-pop 4 me BIGBANG,2NE1,BEG!!)



just hate her!!!!









tajuk nak mantoop jer kan.
bukan aper.
i dont have any bad envy or grudge 2 her pun.
but FYI egypt is 1 of my dream destination.
-________-
her name is Natsharina.
ktwng blaja same primary school in langkawi.
she my classmate since dajah 4 till 6.
not my close friend.
still she just intelligent and cool kids
(i guess??)
after UPSR she move back to KL
they said her dad move there because of work kowt??
coz her father work as the manager..
(if im not mistaken,)
nearby hotel in the school area.
{ni dah setart nak mengarut,aku nak tulis sal pixca ni,abis aku buat wikipedia pulak sal minah ni,gilo tol ko ni dodol.ha3!!}
btw she now in egypt.
study degree in errrkkk..
(luper,biotecnical kowt,sory terlupe,bnyak makan belacan)
pepepun.
it fun too see one of myclassmate yg happay n succses.
(aku entah la biler nak merantau,setakat thailand jer-___________-)
pepapun good luck weh.
im still jealous when i see 1 pixca yg ko..
al kononyer pegang bucu pyramid,
demmit.
i really want to go there..
ha3!!
pepapun,go luck NAT,if u read this entry la..
ha3.
chow from dodol A.K.A saadatul mustaqim(nama separa penuh tu)

29 November 2009

BIG APPLE IN LANGKAWI?


Yeah.
that right.
everone fav dougnut store..
now in Langkawi.
i really enjoying eating them.
((=
yeah.
3 dah xda.
coz dah mam..
with my cousin3.
((=
(cant wait 4 late yasmin ahmad gallery opens)
(it only 1.5 kilometer from my home)
((=

aidiladha.madness!


i just cant believe this is me.
im just trying making pose.
in the middle afternoon in the aidiladha.
(main2 jer,konon2 ada mcm tyra banks x??,smbil gelak kuat2)
tapi sepupuku.
ha3.
g snap.
(aku ungatkan dia tngah sms ke aper)
then biler check phone.
im LMAO.
ha3.
sumpa giler.

Selamat hari lahir!


Happy Birthday MAMA!!
selamat 52 tahun.
walaupun.
(ari2 gaduh kat umah,and gaduh dalam telefon jer)
tapi orang kater usik2 manjer2.
anak dan ibu.
x gitu mama??
ha3.
and also to my lil sis(adx angkat k)
nady.
happy 15th birthday yer.
moger score dlm PMR .
yer.
((=

26 November 2009

happy aidiladha.

happy aidiladha.
to all the people yg ada relative yg g Haji.
Insaallah.
minte2 la Haji mereka mabruh(betul ke aku eja)
Insallah.
and also to kambing,kerbau,lembu and unta.
selamat tinggal dunia.
moge bahagia disane.
(ha4!)

Biler Dodol Menaip!

eerk.
lama sudah x updating my lovely beloksepot ini.
now in langkawi.
sedang men-download-ing New Moon.
xsabaq nak tngok sok.
macam malas pulek nak watch kat wayang.
bnyak feedback kater indah namer dari rupe.
pekara yang samer berlaku Twilight last year.
when all my collegemate yg g tngok balik bagi feedback yg x ok.
(time twilight ok)
now mcm x semangat la nak layan wayang.
al-maklumla bukan citer malay yang A-class pun.
download sahaja
but for me.
menonton twilight not that bad.
mungkin dwng x pernah familiar ngan twilight saga?
mungkin dwng x beberapa faham bahasa english?
mungkin dwng bukan pembaca novel itu?(aku pun x pernah bacer..)
mungkin mereka x familiar ngan pelakon2 muder(yang adoo.skunk mereka samer famous ngan dak2 harry potter.)
entah la.
tapi xcited giler nak tngok Dakota Fanning jadi jahat dlm filem ni.
n of coz la.
body si taylor lauther kan.
apa lagi yg mampu nak melariskan new moon ni kan?
pepepun.
thanx 2 my cousin yg kasi pinjam berokband beliau.
kalau x bersawang la belok ni..
1minggu.
almaklumla.
jadi budak langkawi
maka menjadi Jakunisme la aku.
eeerk..

18 November 2009

Zombie Land sahaja



baru2 ni watch movie ni,yg telah di-download oleh Haji.Thanx!!.it a great zombie movies.secara tipikal nyer,aku memang x suker sngat zombie2 movie,sebab citer2 mcm ni terlampau bersepah dari high budget ngan A-list actor hingger la production low budget,with unknown actor.tapi apa yg menarik ngan movie ni,sebab diowang punyer humor and rule2 dlm hidup 4 survive dlm dunia zombie.and of course,barisan perlakon yang sngat A-list.Woody Harrelson(better know his roles in No Country For Old Man,and get nominated 4 best actor at 1996 oscar.)and of coz the little miss Abigail Breslin(better know her role in Nimm's Island,and get nominated for best supporting actress in year 2007 for movie Little Miss Sunshine.)dan ada juga emma stone(one of the geek in The House Bunny,suker watak dia dlm movie tu,cute,this movie dia hot giler)and ada Jesse Eisenberg(x famous sngat,tapi muker dia mcm dak jonas brother,ha3).i will give 4/5 star,coz senarai pelakon2 dia,cara lakonan yg selamber,and rule3 dia yang funny.and luper cameo yang agak aku familiar,one of the contestant Amazing Race(cycle bper x ingat)dia ngan Bapak dia,and both them admit dwng tu gay,and that guy memang seorang pengarah,(kene2,filem ni dia yg arah,ha3!!)pepapun,layan jer(mohon perhatian,filem ni x lepas masuk malaysia,entah kenapa,pelik tol Finas nieh!!)

17 November 2009

Beyonce feat. Lady Gaga – Video Phone Music Video


Find more videos like this on The Hype Factor

team jacob or team edward??


terkesima sebentar.
biler dapat tahu Galaxie.
rilis 15 nov issue ni.
dah la aku ni giler twilight.
ha3.
pepehal.
jgn malu,jgn segan.
beli jer dua2.
but i prefer jacob loi.
bcoz watak dia dah berkembang.
4 this film.

15 November 2009

nak jugak.

this is my new pixca.
xda editan loi.
dah pakai window 7.
so banyak software dah ilang.
n of coz telefon pun dah rosak.
tq SAP coz memberi pinjam phone
sony R306 kamu.
tq cousin.
ni la pixca syok sendiri.
tq 4 da light,kerana membuat muker kau kacak.
hua4!!!

ANTM 13 FINALE!


from 14,it now narrow in to 2.
rabu ni,antara Nicole and Laura.
who gonna be the 1st ever AMERICA NEXT TOP PETITE MODELS

mari karoke lagu tae yang!!

ha3..
mari kiter ramai2 nyanyi lagu wedding dress
and include english translation.

taeyang-wedding dress

niga geuwa datugo
ttaeron geu ttaeme ulgo
himdeureo hal ttaemyeon nan huimangeul neukkigo
amudo moreuge mam a-a-apeugo
nijageun misomyeon tto damdamhaejigo

niga hoksina nae maeumeul alge doelkkabwa
arabeorimyeon uri meoreojige doelkkabwa
nan sumeul jug yeo
tto ipsureul kkaemureo
jebal geureul tteona naege ogil

Baby jebal geuui soneul japjima
Cuz you should be my Lady
oraen sigan gidaryeo on nal dorabwajwo

noraega ullimyeon ije neoneun
geuwa pyeongsaengeul hamkkehajyo
oneuri oji ankireul
geureoke na maeil bam gidohaenneunde

nega ibeun wedingdeureseu
nega ibeun wedingdeureseu
nega ibeun wedingdeureseu

nae mameul mollajwotdeon
nega neomu miwoseo
gakkeumeun nega bulhaenghagil nan baraesseo
imi nae nunmureun da ma ma mareugo
beoreutcheoreom honja neoege malhago

maeil bam geureoke buranhaetdeongeol bomyeon nan
ireoke doelkkeoran geon aranneunjido molla
nan nuneul gama
kkeuchi eomneun kkumeul kkwo
jebal geureul tteona naege ogil

Baby jebal geuui soneul japjima
Cuz you should be my Lady
oraen sigan gidaryeo on nal dorabwajwo

noraega ullimyeon ije neoneun
geuwa pyeongsaengeul hamkkehajyo
oneuri oji ankireul
geureoke na maeil bam gidohaenneunde

nega ibeun wedingdeureseu
nega ibeun wedingdeureseu
nega ibeun wedingdeureseu

budi geuwa haengbokhae
neoreul ijeul su itge
nae chorahaetdeon moseupdeureun da ijeojwo
birok handonganeun? no oh
na jugeul mankeum himi deulgetjiman no oh

neomu oraen siganeul chakgak soge
hollo babocheoreom saratjyo
ajikdo nae geunyeoneun nal bogo
sae hayake utgo inneunde

nega ibeun wedingdeureseu
nega ibeun wedingdeureseu
nega ibeun wedingdeureseu

ENGLISH TRANSLATION!

taeyang-wedding dress

I would argue
Then you would cry
As you’re struggling, I would only get stronger
My heartaches behind these shadows
My face brightens up as I see your smile
I worry that you might notice my feelings
And I get scared that the gap between us would widen
I hold my breath
Then I bite my lips
Then I pray that she would leave his side.
Baby, please don’t hold those hands
Cuz you should be my lady
Please look at me, I’ve been waiting all this time.

Once the music ends, you’ll be with him forever
I prayed and prayed that this day wouldn’t come
The wedding dress you once wore
The wedding dress you once wore
The wedding dress you once wore

You, who never understood my feelings
Because of that, I ended up despising you
Then I wished a misfortune upon you
But now, my eyes are dry
I try to talk to you but I realized that I’m alone
Every night, I would look back and think
If I already knew the results
Then I close my eyes
Then I dream an endless dream
Then I pray she would leave his side.

Baby, please don’t hold those hands
Cuz you should be my lady
Please look at me, I’ve been waiting all this time.

Once the music ends, you’ll be with him forever
I prayed and prayed that this day wouldn’t come
The wedding dress you once wore
The wedding dress you once wore
The wedding dress you once wore

By all means, be happy with him
So I can move on
Please erase me out of your heart
Although I tried my best but, no oh~

I’ve been living the lies for too long
Yet, she would look at me and smile.