29 October 2009

ini dajal bumi

scaryyyyyy,i dont want to remeber his name!

tau aper statment dia,wahai umat2 islam!
dia kater dia nak vanished all muslim in the earth.
gile babink kejam,so semua umat islam,mari kiter boikot beliau,kau pergi jahanam setan!!

this is it!!!

xcited doi nak tngok movie nieh..
i have 2 admit,im not M.J biggest fan!!
but..
memang tinggin la nak watch.
it sincere lor..
pepehal..
layan movie ni la kat pawagam yer semua
((=

facebook victim


SEDGEFIELD, England - Seorang lelaki didakwa menculik dan membunuh seorang gadis, Ashleigh Hall selepas dia menggunakan laman jaringan sosial, Facebook untuk mengumpan mangsa keluar dengan menyamar sebagai seorang remaja lelaki berusia 16 tahun, lapor sebuah akhbar semalam.

Ashleigh, 17, hilang selepas dia keluar menemui suspek yang berusia 32 tahun itu pada Ahad lepas.

Mayat Ashleigh ditemui pada Isnin lalu di dalam sebuah parit dekat sini dalam keadaan mulutnya ditutup dengan pita pelekat.

"Ashleigh seorang yang penyayang, jujur dan mengambil berat. Dia disayangi oleh rakan-rakannya. Orang lain tidak dapat membayangkan betapa pilunya keluarga kami di atas pemergiannya," kata ibu mangsa, Andrea semalam.

Pada masa sama, dia menyeru para ibu bapa agar berwaspada dengan Internet dan jangan sesekali membenarkan anak-anak yang masih di bawah umur meletakkan gambar mereka dalam mana-mana laman jaringan sosial.

Polis secara tidak sengaja berjaya menyelesaikan kes pembunuhan itu apabila mereka menahan seorang lelaki kerana kesalahan lalu lintas pada Isnin lepas.

Mereka menyedari lelaki berkepala botak itu berada dalam senarai pesalah seks selepas membawanya ke sebuah balai polis di sini.

Lelaki itu kemudian mengaku menculik dan membunuh gadis tersebut kepada beberapa detektif polis.(ehsan Kosmo Online)

1jer dol nak kater,scary dowh,berjaga2 lah kiter x kire la layan twitter ker,ms ker,fb ker n lain2,BEWARE!!

KUIS sahaja part 2

ok skunk nak sambung balik la..

pengalaman disaster aku..
14.dah la sejuk,aku terlupa nak amik sweter dlm beg(selalunya aku pakai sweter time naik bus),sumpa mengigil,memang,kalau bus tu berenti kejap mesti aku yg terlari2 nak mintak toilet(adehh)
15.aku tido ayam-ayam,biler terjaga,realize wallet aku ilang.jenuh jugak la aku mencari,agak dlm 10 minit,dlm bus(nasib baik ramai orng tido,x la kantoi sngat)aku tertongek2,tngok bawah seat la,blakang seat la(last2 jumper tepi seat bawah tingkap,bodoh jer)
16.bus ni 3 kali benti,1st kat taiping,2nd teluk intan,3rd sungai buloh.
17.smpai pudu,terus aku bergegas ke lrt,nak pergi ker bandar tasik selatan.smpai jer bndar tasik selatan!
18.KTM is off,WTH,memang sumpa blur.so my last decision call my mom,nak amik alamat my uncle,kat bndar tun razak,tapi boleh pulak my mom bising kater baru smpai ker tngah2 malam(time tu12.15a.m),tapi dia bagi la alamat..
19.dengan penuh confident,ANEE taxi angkat beg aku masuk dlm bonet,then lepas aku kasi tahu alamat,aku pulak yg kene maki,adeh,dia marah aku,dia kater,alamat x jelas,seksen 1,2 ke 3(kater anne tu)aku jawab la mana la tahu,terus dia bawak kelua beg aku,dia kater aku bodoh,then dia blah,giler time tu aku blur,memang x da ekpresi.
20.tanpa berlengah(errr,selepas 30 minit blur di bndr tasik selatan),aku decided nak g tido motel,ker aper,xjadi,jap g aku pikir kang kene maki lagik.so aku pun decide.....
21.pergi kawasan flat yg nearby.smpai jer saner aku dok lepak kat tempat rehat kat tngah2 taman,tngah asik2 dok melayan,datang sekeluarga orng hendon,giler dok 1 tmpat ngan aku,(time tu tngah kusuk bacer novel yer tuan2 dan puan2)giler terkejut kau,muker pecah2,time tu kol 1.am memang seram la jugak,dwng tanyer aku dari mana naper bwak beg mcm lari rumah(blalala)aku jawab jer,then aku blah,dok tmpat lain,kat kerusi.
22.smbil duduk,rmai pulak dak2 mude,penkid la hape bender nak lalu,giler bengang,(yang paling aku risau lappy la),
23.lastly aku decided tido surau kawasan tu,perh,nasib baik.(tapi x selesa la)
24.kol 5.50 a.m azan subuh,aku bangun solat,then blah.g KTM balik.
25.azab lagik,smpai jer,dia kate,6.30.nak try yg automatik,mesin tu x mau 10 hengit(cibai toi),then tunggu la smpai 6.30.
26.kaunter bukak jer,aku la yg depan2 que,then my turn,he said(adik x da duit kecil ker,pergi tukar,jap g beli yer).WHAT!!!!!
27.aku pun turun la pergi beli kuih,then naik balik,beli tiket..
28.tunggu dlm 15 minute,ktm smpai.
29.then smpai college.
(abiss,so ada tragis x??)

28 October 2009

cosway toys..


ni dia mainan 3d maze..
wee..
nak balik kampung..
miss..
nur ain syifa..
tolong!!!
(15 minute to compelete the maze)
credit 2=hanan,daniel,kak naz,n nurain!!
((=

27 October 2009

KUIS sahaja

27.10.2009...
perhh!!!
sampai jugak kat KUIS nieh..
walaupun menghadapi cabaran dan dugaan yg x dapat nak xplain punyer pedih!
renungkan!!
1.dimarahi ayahku,dia menyamakan aku ngan YASMIN AHMAD,dia pangil aku KUNSII,WTF.
2.my mom,buat2 xnak antar ke jeti langkawi.
3.my dad janji x super bikin,janji 5rat,bagi sikit jer.
4.pukul 12 tngah hari baru nak bertolak,kene pusing balik ke pejabat abah dari pejabat mama,coz tinggal beg besaq,fuck!
6.naik van buruk dari opis mama.kuli abah datang amik,pintu van tercabut tepi jalan,sumpa memalukan,seat terlucut,bayangkan!!
7.smpai opis abah,try nak booking flight,(dalam ati mesti kalau naik bus mesti x sempat catch up KTM),baru nak tekan click booking naik pukul 8.15 malam,my dad kater,xyah mengatal,nak berlagak pulak,balik ngan bus!!
8.smpai jer jeti,masuk toilet,baru realize jari berdarah,and it bledding badly,abis novel,kasut,baju kene,x perasan,mukin kene pintu keter(dunno),memang pedih.
9.masuk jer dlm bot,bising sumpa mcm nak maki 1,1!!
10.orang sebelah aku ni(gay boi kowt)kejer bergesel2,rimas nak mampus,dah la muker pecah rumah sabaq jer.
11.dari kuala kedah to shahab x la azab,biase2 jer,just tunggu bus buruk mcm tunggu limosin sdah!
12.nak beli tiket bus,bnyak sungguh suara nak aku naik bus dwng,target,transnasional @sani xpress,tapi bus malam,so nak cepat,naik la bus aper entah.lepas bayar,telefon yg ku sayangi telah jatuh bagaikan durian ranum jatuh di tanah gersang.perr,mcm nak nagis jer..
13.masuk jer dlm bus,fuck dapat belakang skli,kerusi mcm mesin ogawa jer,langsung x selesa.
14.dlm bus,baru pasan air cond dia bodoh,pusing yg x nak aircond pun ada aircond,sumpa konek ku memang meminta terlolong tuk mengencing,sialan!!
(x larat nak taip,jap g,KUIS sahaja part 2,tunggu!!)

22 October 2009

stress!!

adoi.
result SEM lepas..
jatuh..
CGPA pun jatuh,anyone!!
help me!!!

16 October 2009

pejadah nieh??

try look betul2,kat situ ada tin NESCAFE kat moto tue!!

so..
1.tolong jelaskan=fungsinya
2.tolong bagitahu,cantik ker??
3.atau mamat ni nak show off?yg dia ada bling2 kat moto dia??
4.pepehal,korung pikirla sendiri.
IM JUST LOL SAHAJA!

H1N1 raya!

mase ni,time puase,giler busuk umah my granny,pepehal!
stay off ya self from H1N1..
((=

destop gabak!!

ni la destop yg dulu sayer pernah saya ceritakan dalam post terdahulu(ayat SPM BM)

jgn dok coment2 gmbar aku plak,usar destop sudeh,pepehal..
tq kat SYAFI yg tngap pix ni candid,n tq to JAMIL bagi guner destop 42" ni kat saya!
TOCEI!

LA ROUX rulez!!

im in love with new breakout artist seorang nieh!!

dia bawak sound elektronik,disco genre.
and dia tomboi in her image.
lagu n her dressup buat ku sinta beliau.
layan jer,my fav song from her!!
bulletproof!
tembak aku dinda!!
aku giler mati suker kasut dia,sumpa buat aku giler!!

nothing impossible

yeah!!!

aku dah ada fb n twitter!!!
yeah!!
walaupun tngah blur2 hanjeng!!!
kalau rajin2,x rajin pun!!
add jer,ajo teman main gune menate nieh!!!
twitter=sayadodol@ymail.com or http://twitter.com/sayadodol
facebook=sayadodol@ymail.com

ahh..
luper2..
myspace!!
if anyone want to add me!!
add r..
www.myspace.com/sa8_luv47
www.myspace.com/dodolsahaja
dan YM lamb_sae8@yahoo.com
SEKIAN!

frust!!!!

all the pix yg nak letak dlm blog,all gone..

yeah i mean it..
pix dlm phone saya telah ilang..
my phone buat sial ini hari..
sabaq jer!!!

09 October 2009

camers ready,ACTION!!

recently,lot stuff just happens to me,x kira la bender baik or opposite!
btw,it good things,currently im now in my father office,dia bukak bisnes selling kereta terpakai,and luckly ari nie,ada shooting drama kowt?or movie,idk.but fyi,the actors yg terlibat quit stblish,faizal hussain,arron aziz,and maria aper kebender entah.well,4 me,i thought it gonna b a good experience,but it turn into something very akward and annoying,entah la.mungkin aku x adore sngat kowt citer melayu,so peling excited tu mcm x der jer,just pening tngok orng ramai giler kat my dad's office and those actor yg aku pun x beberapa kenal,well next post ill try letak some of their pix.))=

07 October 2009

daniel merriweather..

weh2...

i want to promote 1 new breakout(x la baru sangat,but he so cool)
apa dalam pikiran korung apabila lily allen+amy winehouse+duffy+jason mraz+james morrison+james blunt dalam satu lagu@satu style of music!!(pikir2)
cool x!!
ingat aussie punyer orang x leh pemes ker..
beside Lenka,balak ni agak suksek la,tapi mungkin kureng poblisiti kat malaya..
but i think korung better watch out,dia bakal pemes!!
(aku jamin)
pepehal layan jer..
new single dia..
impossible




joging lering!



this is the picture hasil syok sendiri(errk)
jog pade 3/10/09..
kol 6.30 p.m dekat....
IDK wat was it..
mcm laluan tepi laut..
(perhh)
penat sial!

02 October 2009

lady mama!

video
i just love her perfomances in MTV VMA 2009.
walaupun KANYE WEST men'spoill'kan keseronokan kuh,
pepapun..
layan sahaja...
beside her,tribute 2 M.J n PINK pun GEMPAK!!
she really FIERCE(btul ker aku eja nieh?) in this perfomances!!

ANTM mania!!!

Just watch ANTM cycle 13.
this cycle just 4 petite models.
kirenye 5'7 n below..
pendek2,but smooky hot!!!
skunk dah episode 5!!!
5 orng dah kene kick.
what make me love this show,
the shoot,dwng punyer perangai,
and of coz r their body..
grrrr!!!
pepapun,cycle ni not bad la sangat mcm cycle 12.
perserta dia mcm bodo2 jer..
ALLISON HARVARD patot jadi winner!!
)=

besar sial!!

2day,haku dapat jugak on9..
ngan amannyer..
dengan mendapat servis yg ter'baek'
destop dia gabak terhebat
42 inch ok!!!!
puas ati,