30 November 2009

ss501-love like this(miracle)


mohon perhatian.
tajuk dia love like this jer.
(miracle tu adalah response saya tehadap group ni).
kowt la ada yg g gatai telo nak g download mp3 p letak miracle tu x kelua bukan salah..
edeh hokkey.
pepapun.
this song  is miracle.
this is their 1st peek song in the biggest chart in Korea aper entah.
(walaupun dwng famous ngan boy ove flower@hana dori dango korea version ost,blala)
tapi lagu ni cool.
2b honest i hate them.
1.coz dwng just buch good,nonono,beautiful man(ha3).
geli abe tngok macam tino sudeh.
mcm nak ganyang2 satu-satu,simpan la janggut ker,misai ker,musle la sikit,pakai la mcm jante.
mcm cik ponz jer.
kejiez!!
2.their style of music,giler kejies,naik menyampah aku dngar,lgu mendayu,lirik mcm tahi jer.
kalau transelate aku rasa mungkin mcm ni
:kite kawan kite la cinta kite ada cinte kerana kita sayang,blalalala(sumpa menjijikan).
3.elok la satu syarikat ngan KARA n rainbow(tq wikipedia),semua kumpulan sampah,nasib baik KARA ada nicole,giler menyampah lagu entah pepa(zaman cute2 dah tamat la Bitch,puki dah kene tojoh2 nyanyi lagu mcm dak2 tadika,giler nak termuntah)+tapi masa MAMA tq kat band rock aper entah me-variasi lagu Honey yg mcm entah pepa,and sngat menyampah giler maser legend of music bagi speech n ajak semua artis yang ada naik pentas,and All the KARA bitches sembang2 kat blakang,nak ngumpat pun slow2 la,ni nmpak sngat menyembang,giler aku menyampah.
langsung x da manner.
korung tu 1 dunia tngok perangai mcm jakun walaupun artis
sumpa nak bunuh sekor-sekor
(luahan rasa dodol-________-)
4.ya rabbi,aku x faham la konsep pakaian ss501 ni,aku suker kadang2 pening,entah pepa la,ni la masalah korea entertaiment scene.terlampau terikat ngan kontract yg entah pepe entah.
contoh=Fx dlm MV chu(bodoh jer,cap pakai ngan balerina skirt,Amber penkid and yg lain mcm kiut2 jer.
nampak sngat Amber nari mcm akward giler,sian Amber.
she really suitable ngan Minzy,CL,or both 4minute rapper.
baru cool.)
5.aku rasa verempuan ni semua verangan nak jadi mcm depa kowt,mcm lesbo2 la perempuan ni,yer la dwng ni mcm perempuan..
(dah2,abis dah dodol beleter,x puas ati,terus sembur aku.saper nak debate sal korea k-pop*only interested in issue not movie or gossip n music
(2 b honest bet k-pop 4 me BIGBANG,2NE1,BEG!!)



just hate her!!!!









tajuk nak mantoop jer kan.
bukan aper.
i dont have any bad envy or grudge 2 her pun.
but FYI egypt is 1 of my dream destination.
-________-
her name is Natsharina.
ktwng blaja same primary school in langkawi.
she my classmate since dajah 4 till 6.
not my close friend.
still she just intelligent and cool kids
(i guess??)
after UPSR she move back to KL
they said her dad move there because of work kowt??
coz her father work as the manager..
(if im not mistaken,)
nearby hotel in the school area.
{ni dah setart nak mengarut,aku nak tulis sal pixca ni,abis aku buat wikipedia pulak sal minah ni,gilo tol ko ni dodol.ha3!!}
btw she now in egypt.
study degree in errrkkk..
(luper,biotecnical kowt,sory terlupe,bnyak makan belacan)
pepepun.
it fun too see one of myclassmate yg happay n succses.
(aku entah la biler nak merantau,setakat thailand jer-___________-)
pepapun good luck weh.
im still jealous when i see 1 pixca yg ko..
al kononyer pegang bucu pyramid,
demmit.
i really want to go there..
ha3!!
pepapun,go luck NAT,if u read this entry la..
ha3.
chow from dodol A.K.A saadatul mustaqim(nama separa penuh tu)

29 November 2009

BIG APPLE IN LANGKAWI?


Yeah.
that right.
everone fav dougnut store..
now in Langkawi.
i really enjoying eating them.
((=
yeah.
3 dah xda.
coz dah mam..
with my cousin3.
((=
(cant wait 4 late yasmin ahmad gallery opens)
(it only 1.5 kilometer from my home)
((=

aidiladha.madness!


i just cant believe this is me.
im just trying making pose.
in the middle afternoon in the aidiladha.
(main2 jer,konon2 ada mcm tyra banks x??,smbil gelak kuat2)
tapi sepupuku.
ha3.
g snap.
(aku ungatkan dia tngah sms ke aper)
then biler check phone.
im LMAO.
ha3.
sumpa giler.

Selamat hari lahir!


Happy Birthday MAMA!!
selamat 52 tahun.
walaupun.
(ari2 gaduh kat umah,and gaduh dalam telefon jer)
tapi orang kater usik2 manjer2.
anak dan ibu.
x gitu mama??
ha3.
and also to my lil sis(adx angkat k)
nady.
happy 15th birthday yer.
moger score dlm PMR .
yer.
((=

26 November 2009

happy aidiladha.

happy aidiladha.
to all the people yg ada relative yg g Haji.
Insaallah.
minte2 la Haji mereka mabruh(betul ke aku eja)
Insallah.
and also to kambing,kerbau,lembu and unta.
selamat tinggal dunia.
moge bahagia disane.
(ha4!)

Biler Dodol Menaip!

eerk.
lama sudah x updating my lovely beloksepot ini.
now in langkawi.
sedang men-download-ing New Moon.
xsabaq nak tngok sok.
macam malas pulek nak watch kat wayang.
bnyak feedback kater indah namer dari rupe.
pekara yang samer berlaku Twilight last year.
when all my collegemate yg g tngok balik bagi feedback yg x ok.
(time twilight ok)
now mcm x semangat la nak layan wayang.
al-maklumla bukan citer malay yang A-class pun.
download sahaja
but for me.
menonton twilight not that bad.
mungkin dwng x pernah familiar ngan twilight saga?
mungkin dwng x beberapa faham bahasa english?
mungkin dwng bukan pembaca novel itu?(aku pun x pernah bacer..)
mungkin mereka x familiar ngan pelakon2 muder(yang adoo.skunk mereka samer famous ngan dak2 harry potter.)
entah la.
tapi xcited giler nak tngok Dakota Fanning jadi jahat dlm filem ni.
n of coz la.
body si taylor lauther kan.
apa lagi yg mampu nak melariskan new moon ni kan?
pepepun.
thanx 2 my cousin yg kasi pinjam berokband beliau.
kalau x bersawang la belok ni..
1minggu.
almaklumla.
jadi budak langkawi
maka menjadi Jakunisme la aku.
eeerk..

18 November 2009

Zombie Land sahaja



baru2 ni watch movie ni,yg telah di-download oleh Haji.Thanx!!.it a great zombie movies.secara tipikal nyer,aku memang x suker sngat zombie2 movie,sebab citer2 mcm ni terlampau bersepah dari high budget ngan A-list actor hingger la production low budget,with unknown actor.tapi apa yg menarik ngan movie ni,sebab diowang punyer humor and rule2 dlm hidup 4 survive dlm dunia zombie.and of course,barisan perlakon yang sngat A-list.Woody Harrelson(better know his roles in No Country For Old Man,and get nominated 4 best actor at 1996 oscar.)and of coz the little miss Abigail Breslin(better know her role in Nimm's Island,and get nominated for best supporting actress in year 2007 for movie Little Miss Sunshine.)dan ada juga emma stone(one of the geek in The House Bunny,suker watak dia dlm movie tu,cute,this movie dia hot giler)and ada Jesse Eisenberg(x famous sngat,tapi muker dia mcm dak jonas brother,ha3).i will give 4/5 star,coz senarai pelakon2 dia,cara lakonan yg selamber,and rule3 dia yang funny.and luper cameo yang agak aku familiar,one of the contestant Amazing Race(cycle bper x ingat)dia ngan Bapak dia,and both them admit dwng tu gay,and that guy memang seorang pengarah,(kene2,filem ni dia yg arah,ha3!!)pepapun,layan jer(mohon perhatian,filem ni x lepas masuk malaysia,entah kenapa,pelik tol Finas nieh!!)

17 November 2009

Beyonce feat. Lady Gaga – Video Phone Music Video


Find more videos like this on The Hype Factor

team jacob or team edward??


terkesima sebentar.
biler dapat tahu Galaxie.
rilis 15 nov issue ni.
dah la aku ni giler twilight.
ha3.
pepehal.
jgn malu,jgn segan.
beli jer dua2.
but i prefer jacob loi.
bcoz watak dia dah berkembang.
4 this film.

15 November 2009

nak jugak.

this is my new pixca.
xda editan loi.
dah pakai window 7.
so banyak software dah ilang.
n of coz telefon pun dah rosak.
tq SAP coz memberi pinjam phone
sony R306 kamu.
tq cousin.
ni la pixca syok sendiri.
tq 4 da light,kerana membuat muker kau kacak.
hua4!!!

ANTM 13 FINALE!


from 14,it now narrow in to 2.
rabu ni,antara Nicole and Laura.
who gonna be the 1st ever AMERICA NEXT TOP PETITE MODELS

mari karoke lagu tae yang!!

ha3..
mari kiter ramai2 nyanyi lagu wedding dress
and include english translation.

taeyang-wedding dress

niga geuwa datugo
ttaeron geu ttaeme ulgo
himdeureo hal ttaemyeon nan huimangeul neukkigo
amudo moreuge mam a-a-apeugo
nijageun misomyeon tto damdamhaejigo

niga hoksina nae maeumeul alge doelkkabwa
arabeorimyeon uri meoreojige doelkkabwa
nan sumeul jug yeo
tto ipsureul kkaemureo
jebal geureul tteona naege ogil

Baby jebal geuui soneul japjima
Cuz you should be my Lady
oraen sigan gidaryeo on nal dorabwajwo

noraega ullimyeon ije neoneun
geuwa pyeongsaengeul hamkkehajyo
oneuri oji ankireul
geureoke na maeil bam gidohaenneunde

nega ibeun wedingdeureseu
nega ibeun wedingdeureseu
nega ibeun wedingdeureseu

nae mameul mollajwotdeon
nega neomu miwoseo
gakkeumeun nega bulhaenghagil nan baraesseo
imi nae nunmureun da ma ma mareugo
beoreutcheoreom honja neoege malhago

maeil bam geureoke buranhaetdeongeol bomyeon nan
ireoke doelkkeoran geon aranneunjido molla
nan nuneul gama
kkeuchi eomneun kkumeul kkwo
jebal geureul tteona naege ogil

Baby jebal geuui soneul japjima
Cuz you should be my Lady
oraen sigan gidaryeo on nal dorabwajwo

noraega ullimyeon ije neoneun
geuwa pyeongsaengeul hamkkehajyo
oneuri oji ankireul
geureoke na maeil bam gidohaenneunde

nega ibeun wedingdeureseu
nega ibeun wedingdeureseu
nega ibeun wedingdeureseu

budi geuwa haengbokhae
neoreul ijeul su itge
nae chorahaetdeon moseupdeureun da ijeojwo
birok handonganeun? no oh
na jugeul mankeum himi deulgetjiman no oh

neomu oraen siganeul chakgak soge
hollo babocheoreom saratjyo
ajikdo nae geunyeoneun nal bogo
sae hayake utgo inneunde

nega ibeun wedingdeureseu
nega ibeun wedingdeureseu
nega ibeun wedingdeureseu

ENGLISH TRANSLATION!

taeyang-wedding dress

I would argue
Then you would cry
As you’re struggling, I would only get stronger
My heartaches behind these shadows
My face brightens up as I see your smile
I worry that you might notice my feelings
And I get scared that the gap between us would widen
I hold my breath
Then I bite my lips
Then I pray that she would leave his side.
Baby, please don’t hold those hands
Cuz you should be my lady
Please look at me, I’ve been waiting all this time.

Once the music ends, you’ll be with him forever
I prayed and prayed that this day wouldn’t come
The wedding dress you once wore
The wedding dress you once wore
The wedding dress you once wore

You, who never understood my feelings
Because of that, I ended up despising you
Then I wished a misfortune upon you
But now, my eyes are dry
I try to talk to you but I realized that I’m alone
Every night, I would look back and think
If I already knew the results
Then I close my eyes
Then I dream an endless dream
Then I pray she would leave his side.

Baby, please don’t hold those hands
Cuz you should be my lady
Please look at me, I’ve been waiting all this time.

Once the music ends, you’ll be with him forever
I prayed and prayed that this day wouldn’t come
The wedding dress you once wore
The wedding dress you once wore
The wedding dress you once wore

By all means, be happy with him
So I can move on
Please erase me out of your heart
Although I tried my best but, no oh~

I’ve been living the lies for too long
Yet, she would look at me and smile.

13 November 2009

finally WEDDING DRESS MV!




12 November 2009

assgment lagik??

ni dia,pix2 dari my new presentation.
it about saucer car.
u can sleep smbil keter jalan.
canggih sial!!

11 November 2009

lady gaga-bad romance

TQ Jen Body!

baru jer sudah presentation bout.
JENNIFER BODY.
yippie.
my lec,kasi good feedback..
hu3!
kitowang buat camera shot..
yg ada dlm movie tu.
and kitowang pasang trailer dia..
yg hawt!!!!
((=
pepepun.
tq Incik MUIZ!

wedding dress-tae yang(picture teaster)

single wedding dress akan di-riliskan 
pada 13/11/2009.
so.
ni la outfit yg.
taeyang akan pakai dlm MV tuh.
hope video dia gmpak 
((=

09 November 2009

Thailand Kah aku??

citer ni started tadi,maser kelas english kol 8 malam tadi.
dah semua orng ada tmpat duduk,aku jer terpinga2!
so i decided to seat beside ngan Chad Foreigner nieh.
then lec masuk..
blalalalalalala....
then dia ckap nak buat intiviu disscussion.
aku pun angkat tngan dan kater.
aku x da pair,dia swuh aku buat ngan dak2 Negro 2.
aku ok jer.
then tertiber dia tanyer...
soklan bonus 100 markah kat aku..
R U A MALAYSIAN??
(motiff?mentang2 aku sepeking lundun,terus dia hinggat aku orang lua malaysia).
aku pun balas,of coz la puan!
(nada tegas!!)
im a Langkawirian.
then dia gelak.
then dia kater..
oooh,i thought u from thailand or the north country.
aku pun laju jer balas.
wooow,puan that so MEAN.
dia gelak lagik,kuat pulak tu.
then dia kater,it a compiment la.
(aku pun blur2,compliment ker hiner??)
*adakah aku muker macam mamat2 tomoi2 nieh??
ha3!!
vening3!


Depressed

sorry to all the people,im so pissed and annoyed with all this.
IDK why,today i feel so depressed,emo,and sentimental.
i need someone by my side and say,it ok.
i always on your side(ayat kamen rider kabuto)
it not about money,
it all about me.
im too emotional with everyone.
(maybe the assgment)
IDK,i really want a lover,that i can say,HONEY.
i so tired and lonely,can i hug you.
(ayat desperated lagik)
)))))))=

08 November 2009

shoppingholic

Saturday=pergi Mid,tujuan!
membeli RAM 2GB and shop barang bilik!
guess what??
im over spend,mama nak minta duit lagik??
ha3!!
semalam naik train sumpa barang bnyak,i have total six plastic bag size XL.
sumpa mcm aper lagik,dlm train semua orang usar,barang sumpa banyak.
tolong.
i out of money,nak pau parent mesti kene bising..
anyone.
tolong!

Pisau Cukur Sahaja


Semalam pergi la watch filem ni.
honestly i love this film.
Although it not really suitable for MAN.
yer la,dari muler samapi abis tergedik2.
but 4 me.
as a movie lover.
i would give 4.5/5 star kat movie nieh.
kenape??
inilah kenape.
1.dia punyer CGI,nice.agak tertipu ngan latar laut and cruise,tapi dwng just blakon behind the green skrin.
2.lakonan maya karin n fazura kene ngan filem ni,as what we all know,fazura pernah dapat gelaran PARIS HILTON malaysia,so it quit easy 4 her to make this movie look fun n cheeky.
3.credit to maya,walaupun watak ni antara watak 'kacang' dia selama dia involve dlm dunia perfileman,but she really make us think how 'bimbbo' she was.
4.supporting act yg sumpa A-list,Nas-t,Liyana Jasmay,Syarifah Sofea,Umie Aida,Khatijah Tan,Dato' Rahim Razali.
5.cameo2 yg gempak,Afdlin Shauki,Nabil,3-R babe(rafidah,tini,yuen),Henry x8tv quicky(sumpa gay giler),and other.
6.hero2 yg kacak(nak jugak)eizlan yusuf,aroon aziz,and new comer shahdrezza(walaupun acting dia agak stiff,but credit have to give kerana make all the girl in the cinema mengeluh kegedikan,u go man)
7.plot dia yg menarik,lawak yang bersahaja,and near with reality,dimana that fake life oleh orang kaya yg orang lain sanjung2,tapi inside full of scandalous and betrayed.
8.disini dimana Gold Digger punyer dignity di-naik taraf,tapi betul jugak segala yg berlaku mesti ada sebab dan akibatnyer kan??
9.dah x tau nak kater aper,korung cepat2 g cinema n watch di easy romantic comedy film and keep supporting our local talent.
psst=im shock there a lot chinesse n indian people watch this film,that what we call 1malaysia,n suker giler Fazura sebut OMG ngan branded2,contoh oh my GUCCI,oh my PRDA.sumpa lawak!

GMS in Berita Harian?

BANGI: Lebih 2,000 pelajar Kolej Universiti Islam Antarabangsa Selangor (Kuis) yang menggelarkan diri mereka Gerakan Mahasiswa Sedar (GMS) mengadakan demonstrasi di pekarangan kolej itu semalam, bagi membantah kenaikan yuran pengajian yang dikenakan ke atas mereka.

Kumpulan pelajar terbabit berarak membawa poster, membantah tindakan Kuis menaikkan yurannya secara beperingkat bermula pada 2006 dan lebih 50 peratus pada 2007.


Pelajar terbabit turut menyerahkan memorandum kepada pengurusan Kuis menuntut supaya yuran mereka dikaji semula.

Presiden GMS, Ahmad Syafiq Akmal Ahmad Kamil, berkata selain memohon supaya yuran pengajian diturunkan, memorandum juga mengandungi cadangan supaya Kuis mewujudkan skim pinjaman dalaman.

Selain itu mereka turut meminta Kuis memohon Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional (PTPTN) meningkatkan kadar pinjaman mereka. "

"Memorandum itu adalah bantahan pelajar yang tidak berpuas hati dengan yuran tinggi yang tidak setimpal dengan kemudahan ditawarkan kolej, selain membebankan pelajar yang datang dari keluarga berpendapatan rendah dan miskin.

"Kami harap kolej mempertimbangkan menurunkan yuran bagi pengajian diploma sehingga 15 peratus manakala pengajian sarjana muda 10 peratus," katanya.

Ahmad Syafiq, berkata memorandum itu dibuat hasil kaji selidik perbandingan yuran antara institusi pengajian tinggi swasta dan maklum balas daripada pelajar Kuis.

Memorandum itu diserahkan Ahmad Syafiq kepada Pegawai Khas Rektor Kuis, Mohd Azmi Abdul Hamid.

Ahmad Syafiq mendakwa bantahan diadakan selepas rundingan yang diadakan pengurusan kolej sejak 2006 menemui jalan buntu.

Sementara itu, Presiden Majlis Perwakilan Mahasiswa (MPM) Kuis, Nasrul Izad Mohd Isa, menegaskan MPM tidak terbabit dengan tuntutan dan penyerahan memorandum itu.

Timbalan Rektor Korporat dan Antarabangsa Kuis, Mohd Shah Abdullah, berkata yuran pengajian ditentukan selepas merujuk kepada Kementerian Pengajian Tinggi.

"Struktur yuran kolej juga mendapat kelulusan Majlis Agama Islam Selangor (Mais), selaku pemilik kolej.

"Bagaimanapun, kolej bersedia mempertimbangkan memorandum itu walaupun kesal dan kecewa dengan cara GMS berkumpul dan berdemonstrasi," katanya.(Sumber- BeritaHarianOnline)

06 November 2009

Apa itu Masa Mixes?

masamixes adalah salah web remix lagu2 korean.
yang sememangnyer,mashuk2 lagunyer3
FYI,this web yg re-connect me with lots Korean Artist.
pepapun..
jgn malu jgn segan..
nak check out page dia


selain korea dia jugak ader remix2 lagu japan.
and for me.
this web is on of my fav web(walaupun dia jarang2 post video,still it fun loi)
-ayat orang obssed-

Masa Mixes?




HOT K-POP 2009 ~ special mashup pt. II ~ (28 songs in one)



HOT K-POP 2009 ~ special mashup pt. I ~ (23 songs in one)